Retspolitisk Forening advarer mod diskotekers registering

Retspolitisk Forening er stærk betænkelig ved, at Datatilsynet nu tillader diskotek Crazy Daisy i Viborg at oprette et register over sine gæster, der indeholder fingeraftryk, billede og følsomme personoplysninger. Formanden Bjørn Elmquist tvivler på, at loven overhovedet tillader et sådant privat register. 

Tvivler på lovlighed
»Det undrer mig meget, at Datatilsynet på den måde lukker op for, at man kan have private registre. Det kræver et nærmere studie af loven og dens forarbejder for at finde ud af, om det i det hele taget er lovligt«, siger han til Ritzau, refereret i Politiken

»Jeg tvivler på, at man har de samme sikkerheds- og beskyttelsesforanstaltninger, som man har omkring de offentlige registre, hvor vi har for eksempel fingeraftryk liggende«, tilføjer Bjørn Elmquist, som advarer om, at man nu åbner for en række private registre.

Brancheforeningen Horesta Natteliv peger allerede på, at diskoteker landet over vil følge i hælene på Crazy Daisy i Viborg.

Det kan brede sig alle vegne
»Og hvorfor skal det så begrænse sig til natklubber eller restauranter? Det kan brede sig alle vegne, og så ender det med, at der er et hav af private registre, som vil ligge inde med følsomme data bare for at identificere, siger Elmquist.

»Hvis man har et behov det pågældende sted for at have sikker identifikation, så må det kunne lade sig gøre ved, at man opretter noget billed-id, som man kræver, at folk foreviser for at komme ind«, mener han.

Skriv et svar