Retspolitik efter valget

De forhandler og forhandler, og som tiden er gået, er der kommet mindre og mindre ud om, hvad det så kan ende med.

Hvad retspolitikken, herunder også udlændingepolitikken angår, er det heller ikke så let endda for de tre-fire partier, som mere eller mindre regelmæssigt deltager aktivt i forhandlingerne, at blive enige. I hvert fald ikke hvis man tager udgangspunkt i deres valgkamp og i deres respektive positioner i de sidste år op til valget.

Uden på nogen måde at gøre dette til et “partipolitisk manifest” så vil jeg godt tillade mig at fastslå, at S og SF så at sige forlod tidligere bastioner og rykkede meget tæt på V,K og O i den periode. Meget tyder på, at de lå under for de politiske kommentatorer, spindoktorer osv, som prækede, at man kun “var regeringsduelig”, hvis man var “tough on crime” og hyldede en “fast udlændingepolitik”.

De radikale og Enhedslisten lod sig ikke lokke af den slags selvbestaltede forsværgelser.

Og uden at gå i detaljer så vil jeg herved gerne udtrykke håbet – og forventningen -om, at det så også bliver fastholdt under forhandlingerne.

Ellers var der jo ud fra disse værdipolitiske hensyn ikke nogen grund til at skifte regering og flertal i folketinget.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget den af .

Om Bjørn Elmquist

Bjørn Elmquist er forsvarsadvokat og har siden 2004 været formand for Retspolitisk Forening. Bjørn Elmquist er født i Svendborg den 13. november i 1938, opvokset i København og blev uddannet som jurist i 1963. Han arbejdede de første otte år af sin karriere i Udenrigsministeriet, blandt andet ved den danske EF-mission i Bruxelles. I 1971 blev Bjørn Elmquist ansat som EF-korrespondent ved Danmarks Radio, hvor han var frem til 1979. Det år blev han valgt til Folketinget for Venstre, som han forlod i 1990. Frem til 1994 var han journalist på TV-Avisen på DR og formand for Amnesty Internationals danske afdeling. I 1994-1998 blev han igen valgt til Folketinget, men denne gang for Det Radikale Venstre. Han sad som formand for Folketingets Retsudvalg. Siden 1998 har han praktiseret som forsvarsadvokat.

Skriv et svar