Perlemor savnes

I en kommentar her på siden før klimatopmødet i december-09 kritiserede jeg VKO´s “lømmelpakke” og appellerede til Københavns Politi om, at man under demonstrationer og happenings spottede enkeltpersoner og mindre grupper, men ikke kastede det store trawl.

Sådan gik det desværre ikke. Tænk især tilbage på de over 900 personer fra “asfalt-futtoget” under den store folkelige demonstration, nogle af varetægtsfængslingerne fx. af Greenpeace-aktivisterne og enkelte beslaglæggelser og aflytninger.

Jeg tror, at hvis den tidligere politidirektør Hanne Bech Hansen (“perlemor”) havde taget et halvt år mere på posten, altså til udgangen af 2009, da ville såvel de natlige rydninger i eftersommeren-09 ved Brorson Kirke som politiindsatsen under klimatopmødet have fået mere tilfredsstillende forløb – mindre repression, mere proportionalitet.

Endvidere undrer det mig, at nogle dommere i by- og landsret tilsyneladende har været vel rigeligt følgagtige over for politiets anklagere i forbindelse med visse anholdelser, fængslinger, beslaglæggelser og aflytninger.

Så der er grund til efterkritik i justitsvæsenet af hensyn til dels de umiddelbart involverede/krænkede, dels til landets internationale omdømme, der utvivlsomt har lidt (yderligere) retspolitisk skade. Ærgerligt, men ikke helt uretfærdigt!

Skriv et svar