Overvågning har taget overhånd

I Politikens artikel “Datatilsynet: Overvågningen har taget overhånd“, udtaler direktøren i Datatilsynet, at udvekslingen af personfølsomme oplysninger er blevet alt for omfattende.

Det er Datatilsynets direktør Janni Christoffersen, der er citeret for at advare imod udviklingen. En udvikling mod mere overvågning, registrering og kontrol, der snart sagt altid begrundes i terrorbekæmpelse.

»Vi har ved flere forslag advaret mod, at man i kampen mod terror vedtager regler og bestemmelser, der ikke står i et rimeligt forhold til formålet«, er Datatilsynets direktør Janni Christoffersen citeret for i Politiken, der henviser til en artikel i Nyhedsmagasinet Ingeniøren.

Retspolitisk Forening ligger på linje med ovennævnte skepsis fra Datatilsynet og har udtalt lignende i tidligere høringssvar. Retspolitisk Forening har også udtalt sin skepsis i den seneste og stadig aktuelle debat om diskotekers ønske om at registrere alle deres gæster med fingeraftryk, billede og en række personlige data for at kunne udveksle oplysninger med hinanden, hvis en gæst får karantæne et sted. Se blandt andet formand Bjørn Elmquists udtalelser om sagen til en række aviser og hør bestyrelsesmedlem Jeff Jørgensens udtalelser i paneldebatten “Ud med sproget” på TV2 Østjylland.

 

 

Skriv et svar