MF’ere blæser på Grundloven

Højreoppositionens tre retspolitiske ordførere lader hånt om statsmagtens tredeling.

I skuffelse, arrigskab og afmagt over Højesterets dom i dag i en sag om hjemmerøveri overtræder de Grundlovens § 3 med deres uhørte, småfornærmede udtalelser om, at straffene burde have været meget skrappere.

Hvis ikke det var så ynkeligt med den slags pusten sig op, burde de anmeldes for grundlovsbrud. Når man første gang indtræder som medlem af folketinget, underskriver man en højtidelig erklæring om at overholde og respektere “Rigets Grundlov”. Så der kan ikke være tale om god tro.

§ 3 bestemmer, at lovgiver vedtager lovene, domstolene dømmer. Det er sund fornuft, at konkrete individuelle sager afgøres af dem (domstolene) inden for de generelle rammer, som folketinget har vedtaget.

Alt andet er en udemokratisk politisering af retsvæsenet og dermed krænkelse af de retssikkerhedsmæssige principper, som adskiller Danmark og andre demokratiske retsstater fra duiktaturet.

Det burde være til at forstå for alle.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget den af .

Om Bjørn Elmquist

Bjørn Elmquist er forsvarsadvokat og har siden 2004 været formand for Retspolitisk Forening. Bjørn Elmquist er født i Svendborg den 13. november i 1938, opvokset i København og blev uddannet som jurist i 1963. Han arbejdede de første otte år af sin karriere i Udenrigsministeriet, blandt andet ved den danske EF-mission i Bruxelles. I 1971 blev Bjørn Elmquist ansat som EF-korrespondent ved Danmarks Radio, hvor han var frem til 1979. Det år blev han valgt til Folketinget for Venstre, som han forlod i 1990. Frem til 1994 var han journalist på TV-Avisen på DR og formand for Amnesty Internationals danske afdeling. I 1994-1998 blev han igen valgt til Folketinget, men denne gang for Det Radikale Venstre. Han sad som formand for Folketingets Retsudvalg. Siden 1998 har han praktiseret som forsvarsadvokat.

Skriv et svar