Gratis i biografen: Israel og de fangede kvinder og børn

Ta’ en tur i Dagmar Teateret tirsdag 25/11 kl. 15.45 og se dokumentaren Københavner Tribunalet om folkeretlige problemer ved Israels besættelser, og hør bla. instruktøren diskuterer filmen med Retspolitisk Forenings formand Bjørn Elmquist. Rapperne Waheid Mahmoud og Zaki synger numre tilegnet Palæstina

KØBENHAVNER TRIBUNALET
Israel og Folkeretten med fokus på kvinder og børn i israelsk fangenskab.

Tirsdag d. 25. november 2008 kl. 16, Dagmar Teatret, Jernbanegade 2, København

Der vil blive serveret et glas vin kl. 15.45, og som optakt til filmen vil rapperne Waheid Mahmoud og Zaki give et par af deres numre tilegnet Palæstina

Efter filmen (varer 45 minutter) vil der være mulighed for spørgsmål og debat med et panel. I panelet sidder Bjørn Elmquist, advokat og formand for Retspolitisk Forening, Birgitte Lindsnæs, direktør i International afdeling, Institut for menneskerettigheder, og filminstruktør Bjørn Tving Stauning.

TRIBUNALET blev arrangeret af Human Rights March, FN-forbundet og Mandela Center tidligere i år. Tribunalets panel bestod af seks fremtrædende danske eksperter inden for jura, international lov, menneskerettigheder og tortur. Efter at have lyttet til og udspurgt de israelske og palæstinensiske vidner – eksperter og tidligere fanger, udarbejdede panelet en konklusion med svar på følgende 3 spørgsmål:

1. Overholder de israelske myndigheder deres forpligtelser som besættelsesmagt over for palæstinensiske kvinder og børn i israelsk fangenskab?

2. Udsættes palæstinensiske kvinder og børn i israelsk fangenskab for en behandling, som bryder med internationale konventioner?

3. Overholder Israel FN’s konvention om børns rettigheder og FNs torturkonvention, når det drejer sig om fængslede palæstinensiske børn.

Adgangskort kan bestilles på hrm.info@nullgmail.com

Se også:

 

Yderligere oplysninger:

www.humanrightsmarch.dk

www.una.dk (FN-forbundet)

www.amnesty.dk