Fremtidens dommer

Skal fremtidens dommer være dynamisk-politisk fortolkende, bære kappe og optræde live på tv? Der er nok at komme omkring torsdag 5. marts kl. 16.15, når Retspolitisk Forening sammen med DJØF og Retskritisk Forum inviterer til debat i Århus om – og med – dommere.

Torsdag 5. marts kl. 16.15-18.15 i Juridisk Auditorium, Bartholins Alle byg 1343, Aarhus Universitet. Gratis. Tilmeld dig gennem DJØF her

Jens Peter Christensen skiftede job fra professor på Aarhus Universitet til dommer i Højesteret. Han fortæller om skiftet og om rekrutteringen af dommere. Han forholder sig til kritikken af politiserende dommere i EF- og Menneskerettighedsdomstolene samt Højesteret og til kritikken af dommeres bijob. Han kommenterer også regeringens ønske om særlige dommere i retssager, hvor PET-materiale indgår.

Bjørn Graae skiftede sit job som byretsdommer i Århus ud med et i Holstebro. Han kritiserer domstolsreformen og jubler heller ikke ligefrem over at blive udklædt i kappe. Til gengæld ser han positivt på direkte tv-udsendelser fra retssalene.

Adam Wolf er direktør i Domstolsstyrelsen. Han mener, at dommere har brug for medietræning, empati og efteruddannelse. Han ser gerne, at en dommerfuldmægtig kan rotere job og i perioder være anklager og advokat – dog ikke på samme tid.

Vi kaster rigeligt med emner op i luften til at plukke fra i den efterfølgende debat.

Gorm Toftegaard Nielsen, professor i straffeproces, er ordstyrer.

Læs det fælles opslag for arrangementet her

Skriv et svar