Debat om narkobekæmpelse på Vesterbro

Lørdag d. 28. marts kl. 13.15-16.00 inviterer Retspolitisk Forening til debat med afsæt i i kriminolog Evy Frantzsens doktorafhandling fra 2006 om narkobekæmpelse på Vesterbro og den fejlslagne indsats. Debatten ligger i forlængelse af Retspolitisk Forenings generalforsamling og overrækkelse af Kafkatten 2009 og foregår i Mariakirken, Istedgade 20, København V.

Deltagere i debaten: 

  • Nanna W. Gotfredsen, gadejurist.
  • Peter Ege, socialoverlæge i Københavns Kommune
  • Mogens Lauridsen, chef for Station City.
  • Jørgen V. Jepsen, Center for Rusmiddelforskning, Aarhus Universitet
  • Emil Kiørboe, jurastuderende.
  • Michael Lodborg Olsen, Dugnad Vesterbro og fmd for Narkoløsninger på Vesterbro

Ordstyrer er Leif Hermann, bestyrelsesmedlem Retspolitisk Forening.

Debatten vil tage afsæt i Evy Frantzsens afhandling om politikontrol på Vesterbro og narkobekæmpelse på gadeplan. 

Kriminolog Evy Frantzsen skrev i 2006 sin doktorafhandling. Hendes konklusion er, at politiets indsats i det store hele har spillet fallit. De kan måske godt sætte ind og fjerne visse pushere fra området, men de massive narkoproblemer på Vesterbro kræver en helt ny tilgang.

“Politiets indsats har spillet fallit. Hver gang, de slår ned et sted, så popper problemet bare op på det næste hjørne. Man kan ikke straffe sig ud af det her. Det der skal til, er en markant anden tilgang, hvor der fokuseres mere på at begrænse skaderne ved stofmisbruget. Det er først og fremmest en social opgave,” er Evy Frantzsen citeret for i Berlingske Tidende

Skriv et svar