Arr: Mød columbiansk menneskeretsadvokat for FARC og andre

Miguel Gonzales er colombiansk menneskerettighedsadvokat (for bla. FARC og politiske fanger fra oppositionen) og kritiker af Columbias regerings vilkårlige fængslinger. Han er flygtet fra landet. Mød ham, når han besøger Retspolitisk Forening fredag den 29. august kl 12-15 i DJØFs mødelokale på Gothersgade 133 i København. Her fortæller han om sin egen og den forværrede situation i Columbia samt om den aktuelle danske terrorsag mod Fighters+Lovers

Miguel gonzalezMiguel Gonzales er de seneste måneder blevet synligt overvåget af enkeltmedlemmer af Colombiashemmelige politi og har samtidig modtaget dødstrusler og mordforsøgmod sin person fra paramilitære dødspatruljer. Både FN og AmnestyInternational dokumenterer, at den colombianske stat arbejder sammenmed paramilitære grupper, som udfører forsvindinger, tortur og udenomsretlige henrettelser. Myndighedernes vilkårlige anholdelser og fængslinger er steget drastisk i Colombia de seneste 5 år. Han opholder sig for tiden i Spanien under akut flygtningebeskyttelse.

Miguel Gonzales er rådgiver ved Den Interamerikanske Menneskerettighedsdomstol i sagen om drabet på over 3000 medlemmer af den politiske venstrefløjsalliance Unión Patriótica i 80erne og 90erne, hvor den colombianske stat er på anklagebænken. Han er generalsekretær for Sammenslutningen af Demokratiske Jurister.

Miguel Gonzales kommer til Danmark for at berette om den tilspidsede situation for kritikere af det colombianske regime. Gonzales vil også overvære en del af den nært forestående retssag mod tøjfirmaet Fighters+Lovers, da Colombias status som retsstat er et af sagens centrale temaer.

Arrangementet afholdes i samarbejde med DJØF og Internationalt Forum og er gratis. Der bliver serveret sandwich, frugt, kaffe og kage, så tilmeld dig venligst til: Hanne Clifford på hco@nulldjoef.dk

Skriv et svar